Blogg

Folkens se hit! jeg vil lese bloggen din

jeg slutter å blogge under navnet "utoya1" jeg liker ikke navnet på bloggen og har derfor blitt lite blogging, men har laget en ny istillbelieve.blogg.no. Derfor hadde det vært fint om alle mine blogg venner adder meg som venn på den nye bloggen. jeg kan love dere at det blir mye bedre blogging! og siden det er sommerferie å jeg har veldig lite å gjøre vil jeg lese nye blogge, så legg igjen bloggadressa di i kommenter felte på den nye bloggen:-) SNAKKES DER
Russejenter

Er så stolt av meg selv, har vært så sykt flink til å blogge i det siste.. eller ikke. Kan heller ikke love at det blir så mye blogging i russetiden, har veldig liten tid! Dagene går for det meste ut på å våkne, ordne seg, dra til campen og sove. Har ikke tatt så mye bilder så langt i russetiden men her har dere en smake bit.
 Til venstre min tegning og til høyre Synne sin

 

Starten på 10 vanskelige uker..

Jeg gruer meg litt for å sove i kveld, for når jeg våkner er det rettsak og starten på ti vanskelige uker, det kommer til å bli en vanskelig tid, men masse nytt i media og mye jævlig som kommer i rettsaken. Jeg, Synne og heidi har bestemt oss for å gjøre noe hyggelig i kveld, defor ska vi dra å se Titanic 3D, titanic sank for 100 år siden i dag! 


MY LIFE - VIDEO

hvorfor gjør det så vondt?

- Siv Kristin

 

VERDENS BESTE HAR BURSDAGGRATULERE MASSE MED 18 ÅRS DAGEN! håper du koser deg masse i dag og at dagen din blir like super som du er.  Håper du får en minnesrik dag med bare godt for det fortjener du virkelig synnemor, kjempe gla i dæ!

boys like blondes, men like brunettes

Har farget håret mitt, ble en del mørkere enn planlagt men er ganske fornøyd, creds til min gode venn synne!

er mørkere irl, what do you think? 

 

Sweet childish days, that were as long As twenty days are now.

Har vært til bestemor å sett igennom en hel ekse og to poser med bilder. Synes det er så moro å se tilbake da jeg var liten, savner den tiden, det har gått alt for fort!


alltid vært en liten barbiegirl
 

DRITT

Følte for å oppdatere bloggen, må gjøre det når jeg ikke har det helt bra, siden det hjelper ganske mye å få ut tanker og følelser. Ganske lenge siden jeg har blogget, men den siste tiden har vært helt for jævlig.. det har vært en vanskelig tid, med masse stress og mas fra skolen, møter, regninger, krangler, lekser, ja u name it.  Det koker over snart, er så lei av at dagene mine er basert på stress og mas, jeg vil ha det moro, le og leve live, ikke ligge hjemme i sengen, stirre ut i rommet å tenke på hva jeg skulle ha gjort eller hva jeg ikke skulle ha gjort..

vil si dette er den tiden det har vært værst etter utøya, det er snart 8 måneder siden, folk kommer over det, mens vi andre må leve med det hver dag, og det er ikke alle som har noen i familien, en venn eller andre folk å snakke med om følelsene og tankene sine. som meg, har ikke hatt det forholdet med familien min der jeg kan være personlig, å snakke med leger osv går greit, men holder mye tilbake.

Vennskapet til meg og Synne har forandret seg stort, det har også vært ganske vanskelig for meg. Vi snakker ikke om følelser lengre, vi depper når vi er sammen.. hvor er det blitt av energien vår? Vi har begynt å bli litt flinkere på å vise følelser, gråte sammen osv, og det er sykt godt. Men jeg er egentlig en person som ikke viser følelser, holder det heller inni meg i stede for å "søke" oppmerksomhet hos andre, derfor blir det mye grining alene på rommet.

Skolen går rett og slett til helvette, på grunn av alt stresset, masingen, kranglingen og 0søvn blir det mye fravær fra skolen, karakterene synker og innsatsen ligger helt på bunn. Ser ikke noe positivt med å være ferdig med skolen heller, hvem vil ha en lærling med masse fravær? ikke særlig mange.. 
når jeg ikke er på skolen har jeg sykt dårlig samvittighet for at jeg ikke er der, når jeg er på skolen klarer jeg ikke å gjøre noe, som gjør meg deppa.  

Noen lurer sikkert på hvordan det er å være så personlig på bloggen, altså når man ikke har noen andre som forstår, må man bruke det verktøyet man har, å det hjelper sykt. Aner ikke om noen leser dritten her, men når man får det skrevet ned og delt med andre føles det ut som du mister 10kg av tanker osv og ting blir lettere:)
STORE BARN LEKER BEST

Siden jeg er hjemme alene og ikke har stort å gjøre, dro jeg ut å lekte meg i snøen, har laget snømann og jeg har måket gårdsplassen. Nå skal jeg lage middag, gleder meg til å bruke litt tid på kjøkkenet, liker å bake og lage mat jeg tihi:-)
 

FILM ANBEFALING

Fikk ikke sove i natt så bestemte meg for å se en film , valget var ikke vanskelig i det hele tatt, når jeg så at The vow hadde kommet ut selfølgelig ble det den, har ventet i mange månder på den! Om du liker søte, triste og romantiske filmer er denne absolutt noe for deg! Jeg skal være helt ærlig å si at jeg måtte felle noen tårer underveis.Kjekkasen Channing Tanum og Rachel McAdams er hovedpersonene i filmen, noe som er et stort pluss siden de er ganske flinke skuespillere og fordi Channing er sykt hot!Leo (Channing) og Paige (Rachel) er med i en bilulykke, Når Paige våkner opp etter å ha logget i koma, kan hun ikke huske hvem Leo er, Han må prøve å vinne hjertet hennes tilbake! TRAILER

Filmen er basert på en sann historie, som gjør filmen mer ekte og følsom, Det paret som filmen er inspirert av er lykkelig gift i dag og har to barn sammen.


Filmen får da en 6'er fra meg, er verdt å se den, er ikke noe du kommer til å angre på, om du liker slike                       filmer selfølgelig. Håper du lar deg friste!


Wish i could find love like this!

Har du sett den?
Hva synes du i såfall om den? 

rosa jente idag

Tok på meg mine søte rosa klær å dro til bestemor for å strikke rosa votter, fant ut at jeg hadde et kjempe stort garn nøste liggende, så hvorfor ikke lage noe ut av det? Så da satt jeg,bestemor og tante å koste oss med strikkingen, bestemor stikker rosa ullsokker til meg tihi. Har også vært på kjøpesenteret to turer i dag, kjøpte ikke noe selv, men fikk en shorts av tante! 

 

Nå blir det natta, sov godt blogg lesere!:)

møte med heltene våre

I dag dro Jeg, Synne og mødrene våre til Trondheim for å møte Hege, som tok vare på meg og Synne etter vi kom i land på campingen 22 juli. Samboeren til Hege var der sammen med oss og to gutter hun plukket opp av annet. Det var utrolig godt å få møte de igjen, hadde mye å snakke om, men liten tid, følte jeg i hvertfall, kunne vært der mye lengre, men siden de måtte reise hjem ble det sånn. Ser fram til å møte de til sommeren!


Stian, Torill, mamma og Sissel


Hege, meg, Synne og Sverre


På tur hjem dro vi innom graven til Aleksander, tente lys og ryddet litt der. Er nesten et halvt år siden jeg var der sist, så var veldig godt å være der i dag. Får håpe det ikke blir så lenge til neste gang!
beste


The voice

Så nettopp på the voice, å favoriten min så langt er Aleksander! syktsykt flink til å synge!

Talent!

Noen som så på?
Hvem synes du var best?
 

Oreokake gotta luv it

Har vært på shopping i dag, kjøpte et par bukser og en genser, så var ikke noe stor shopping! Har fått besøk av min gode venn synne, å straks skal vi lage oreokake som vi skal ta med ned i kjelleren å spise mens vi ser film og synger singstar!


gogenser fra Cubus 199,-

Min første karakter 1.termin

Er utrolig trøtt men kom meg alikevell ned til skolen,stolt tihi. Men så er det sykt herlig at det er mandag og at vi slutter klokken halv to! Jeg har fått min første karakter, i faget yrkesutøvelse. det gikk helt greit, gått ned en karakter fra i fjor, men som sagt det gikk helt greit etter forholdene. Så er det bare å kjempe mot siste slutt!Har dere fått noen karakterer? 

some dresses Kjole 1.HER                                                       Kjole 2. HER                                                      Kjole 3. HER                                  
Jeg synes det er så mange fine kjoler fra superkul.no! har du noen gang handlet fra superkul? 

I love people who can make me laugh when i dont even want to smile!Et halvt år uten englene våre..


engelen vår, savn:-(

 

BilderedigeringJeg bruker picasa 3 og picnik når jeg redigerer bildene mine, men begynner å bli lei, er det noen som vet av andre plasser å redigere bilder? 

Bildedryss - Black and white


 

Alle er tatt og redigert av meg. Hva synes du om bildene?

Tilbringer helgen med beste!

Endelig kan jeg tilbringe helgen sammen med bestevenninnen min Synne igjen! Skal ha kosekveld med jentesnakk, film og godis. gotta luv it
in love

awii, Biggest wish! Skulle gjort mye for å fått denne lille beibin i armene mine akkurat nå!

In another life I would be your girl

Love <--

må gjøre-video, sjekk ut

Takk for mange gode forslag! har ikke tatt alle sammen siden vi ikke hadde alt som skulle til og fordi vi bor ganske øde å fikk ikke gjort "gå på gata" utfordringene.

Framskritt

I den siste månden føler jeg at jeg har gjort store framskritt, Jeg tenker ikke så mye på utøya som det jeg gjordet de måndene før jul, sover bedre om natten og kommer meg ned til skolen. Utøya er og vil bli en stor del av livet mitt, men det handler om å starte på nytt, selv med den vonde hendelsen. Jeg tror og håper at dette er starten på noe bedre, dagene er ikke bare fyllt med triste tanker og depresjon, jeg har faktisk hatt det ganske bra i det siste, for fokuse mitt er ikke lengre på utøya, men tiden framover. Som mange sier går humøret opp og ned, men jeg har ikke hatt noen ned turer på lenge! 


You try to break me but you see, What doesn't kill you makes you stronger

Gullet mitt!

I dag har verdens beste lillebror bursdag, storgutten er blitt 6 år! Gleder meg masse til han kommer hjem i helgen så vi får feiret han og Store søsteren min som ble 19 den 12 januar!

 Gratulere med dagen beste! loveu

Jeg og Synne er male mestre tihi!

Endelig er veggen fikset og klar for maling! Ventet på dette lenge, å skal bli godt å bli ferdig, selv om det bare er snakk om den ene vennen atm. Vi har også filmet alt som skal være med i må-gjøre videoen, men skal redigere den så den kommer sikkert ikke ut før i morgen. 


Synne i full rulle, dålig bilde kvalitet så ser ikke så bra ut enda, men når andre strøket er ferdig og rammen er oppe blir det bra! håper jeg..

Da er jeg i gang!

Da starter jeg med å pusse over veggene å spakle der det trengs! Blir godt å bli ferdig med rommet! Ja som nevnt tidligere har jeg ikke giddet å lade kameraet mitt enda, men nå er det på lading å skal lage mer "spennende" innlegg i tiden framover. 


Brun å bli.....

Pusser opp rommet

I helgen startet jeg å Synne med å pusse opp på rommet mitt, så er litt av et kaos her inne. Siden huset er ganske gammelt måtte vi rive av den gammle stygge tapeten og deretter skrape av limet + at vi måtte vaske veggen et par hundre ganger! Snart er den klar til å males må bare pusse over den litt. 

Planen er å male den innerste veggen svart, Jeg vet at svart kan virke ganske riski men tror det kommer til å bli bra tilslutt. Når den er malt ferdig skal jeg henge opp en stor hvit ramme med masse bilder av mine gode venner. De andre veggene på rommet skal være hvite. Så blir det å kjøpe inn litt svarte og hvite ting til å pynte opp. Har desverre ingen bilder av hvordan det ser ut nå, har bare ikke giddet å lade kameraet mitt tihi. Hva tror du? Kommer det til å se bra ut?

Så minner jeg om at dere må komme med forslag til må gjøre videoen jeg å synne skal lage, trykk HER for å komme til innlegget.

ja lol webcam

MÅ GJØRE VIDEO

Heia! jeg og min venninne Synne skal lage en må gjøre video sammen og må ha noen sprøe ideer fra dere. Synne har allerede fått noen forslag på hva vi kan gjøre, men vi trenger noen til! Videoen vil både bli lastet opp på min blogg og Synne sin. Vær kreativ og legg igjen en kommentar! 


Dårlig bilde siden jeg brukte webcam


2 cool 4 school

neida, har faktisk vært flink å dratt på skolen hver dag etter jul! men er hjemme i dag på grunn av det foredraget vi var på i går, ble litt sent og klarte ikke å komme meg opp, men når jeg våknet brukte jeg tiden fornuftig og gjorde lekser. Foredraget med Lasse Gustavson i går va forresten kjempe bra! om han dukker opp i nærheten så er det verdt å dra å se på, han er kjempe flink til å snakke for seg. 


trykk HER Gotta lov it   

TRONDHEIM NESTE

Da stikker jeg til Trondheim sammen med synne og Sissel for å høre på Lasse Gustavson holde inspirasjonsforedrag. En kjent svenske som var med i brann ulykke, så drar han rundt og snakker om den tragiske hendelsen og hvordan komme seg videre i livet. kan bli veldig interissant!// webcam haha

Tilbake!

Har hatt en liten blogg pause, nå etter jul har jeg virkelig prøvd å gjøre det bra på skolen og er veldig opptatt av at jeg ikke skal ha noe fravær i 2. termin. Har vært helt utslitt på dagene og har derfor ikke blitt noe blogging. Merker allerede at jeg er mer motivert og klarer å konsentrere meg mer på skolen, får bare håpe det fortsetter sånn resten av den lille tiden igjen med skole! 


Bilde er tatt og redigert av meg. 

JEG DRAR

på fjellet for å sove der med Siv og familien. Er foresten Synne som skriver for dere som ikke er faste lesere og har fått med dere at jeg passer på bloggen når siv er på fjellet med familien for å feire jul der. Jeg hadde en fin kveld i går med god mat, fine gaver og en fantastisk gjeng med mennesker.I morgen kommer Siv hjem igjen så da får hun ta over rollen og blogge selv. Kos dere i kveld kjære lesere, for det kommer jeg og Siv til å gjøre. Juleklem fra Synne

GOD JUL

Hei, Synne her! Siv er nå på fjellet og ferier jul så jeg tok på med ansvaret for å holde liv i bloggen de dagene hun er borte. Du kan lese bloggen min her<-

Så langt har jeg sett julefilmer og besøkt graven til storesøsteren min Gina, Emil og barndomsvenninna mi. Nå leiter jeg etter en kjole, har ødelagt tre strømpebukser og får ikke til å rette ut krøllene i håret.. FLOTTer alt jeg har å si akkuratt nå, håper at kvelden blir bedre etterhvert. Skal kose meg med god mat, pakker sammen med noen av søsstrene mine og familiene, mamma, stefar og lillesøsster.

Slik ser dagen min ut, mørk.. Tulla, men blir deprimert av alt stresset med kjoler og hårpynt. Men nok nå, jeg har en time på å ordne meg og sminken skal på. God jul til alle dere.

-Synne

 

dålig nyhet


"Aldersgrense Sommerfestivalen 2012

Mange har spurt om hvilken aldersgrense som blir satt på Norges Beste Fest 2012. Dette er noe også
styret i Selbu Arrangement har drøftet. Med innspill fra politi og
sikkerhetsselskaper har vi besluttet at aldersgrensen for
Sommerfestivalen 2012 blir 18 år.

Vi beklager for alle under 18 år at vi dessverre ikke kan gi et tilbud til dere, men trøsten får være at en nå har enda et høydepunkt å se frem til i forbindelse med 18-årsdagen!"

Dette drepte dagen min, hadde planlagt masse med mine venner om hvordan 2012 skulle bli, dette skulle bli mitt fjerde år. Var et høydepunkt for sommeren min! åhhhhBilde fra i år, var på Too far gone konsert!På fjellet

Nå straks stikker jeg opp på fjellet for å ordne klar hytten til imorgen! For i morgen drar vi på fjellet for å feire jul med hele familien. Gleder meg masse!


Synne sin blåe fine jakke.

Stikk innom bloggen til denne søte jenta, hun har skrevet et innlegg om meg og to andre jenter som skriver om utøya! Ble så gla når jeg så det! tusen takk

Etter fem måneder

.. Er ikke alt helt bra, men det vil det heller aldri bli. Men det går sakte men sikkert fremmover! Å bruke blogg som terapi er nok det beste jeg har gjort, er kjempe godt å ha en plass å skrive ned alt av tanker å følelser når det er vanskelig å fortelle det direkte til venner eller familie. Så vil jeg også takke alle bloggleserene mine for mange fine og støttende kommentarer!

Fine Sissel og Synne<3 

wishlist

  • Rettetang
  • Klær og kjoler
  • Sminke og hudprodukter
  • Hunter støvler
  • Smykker, ringer og øredobber.
  • penger
  • Speilrefleks kamera
  • extension

Hva ønsker du deg til jul?

 

 

 

Alt klart til jul?

Blitt lite blogging på meg i det siste, men sånn er det når man stresser med alt annet! Idag har jeg vært på julehandel sammen med mamma og store søsteren min. Vi kjøpte inn de siste julegavene og masse mat og goderi til julekosen. Jeg er ganske flink på å sjemme bort meg selv, meen kjøpte faktisk bare en kjole til meg selv!  Skal forresten feire julen på fjellet i år, hele familien har leid en stort hytte! Dette er andre gangen hele slekten feirer jul på fjellet, første gangen er 4 år siden. Gleder meg masse til å feire jul med alle sammen igjen! men tror ikke det er internett der,så blir nok ingen blogging i julen.jaa, så har jeg fått et nytt design, dette er et gratis design som er laget av denne jenta her: http://cliick.blogg.no/.

TUTOR- GIRL

Heia! Nå har jeg nettopp vært hjem til Synne, siden hun trengte hjelp til leksene sine. Kan ikke si at jeg var så mye til hjelp, var heller opptatt med tv og tantebarna hennes, men fikk jo gjort litt lekser! Vi så også Blåfjell som er en tradisjon i julen, der jeg henter julestemningen fra! Med Jul i blåfjell og snø kommer julestemningen, men skal være ærlig å si at den ikke er helt på plass enda. Kommer sikkert når hele familien sammles og vi pynter juletre.
bah, liker ikke snø..

Heiia. idag kom snøen til Levanger også og nå husker jeg veldig godt hvorfor jeg ikke liker snø! kom fram til skolen kliss blaut og sminken hadde rent utover. Men heldig vis fikk jeg lånt sminke og klærne tørket fort. Selv om dagen ikke startet så bra, ble den faktisk veldig bra alikevell, Hadde ikke fag på skolen i dag, vi laget animasjonsfilm hele dagen, ble mange gode resultater!


PARDY

Har egentlig ikke tid til å blogge, har ikke ordnet meg og sliter med å finn kjole! skal nemmelig på bursdagsfest til to søte i kveld, og om noen timer skal jeg på vors. stressset!

Tusen takk for alle de gode forslagene jeg fikk igår! fikk mange gode ideer og jeg setter veldig stor pris på det!

 

Hva skal dere i kveld?
- Siv Kristin Brattgjerd

NEED HELP!

eya, har ikke så mye å blogge om lenger så hadde vært fint om dere hjelper meg litt der, noe dere vill jeg skal blogge om? ingen forslag er for dumme så bare slipp fantasien løs!


Fikk foresten pakke i posten i dag, rosa superundertøy wiii! var utrolig søtt

YOU SHOOT ME DOWN, BUT I WON'T FALL


en sang jeg har hørt masse på i det siste, synes denne er mye bedre enn den orginale!
- Hva synes du?

 

BILDER ETTER 22 JULI


Meg og synne i Trondheim! I dag er det 4 månder siden tragedien i Oslo og på utøya, synes ikke det var lenge siden mamma hentet meg og synne i tønsberg! Har vært en tid med mye savn og tårer, men også glede.


Aleksander <3


Emil<3


bestevenn


utøya


utøya.


Minnekonsert i Oslo.

 

- Hva synes du om bildene?

FARGET HÅTEE WII

eya, har egenlig null ting å si, meen tenkte bare å slenge inn et innlegg. Har vært på magneten sammen med noen venner, kjøpte ikke så mye, 3 plagg bare. Stakk innom burgerking etter det for en milkshake, sitter her endaa og venter på skyssen. Var faktisk på skolen i dag og fikk sjekket fraværet mitt, var en stor del større enn det jeg hadde tenkt, får håpe dette hjelper på å få meg ned på skolen. Om dere ikke har sett det har jeg farget håre mitt, ble mye mørkere enn før, men ble fornøyd, cred te synne!

har faktisk hatt en ganske bra dag i dag, er så vanskelig når dagene går så opp og ned, noen er bra og noen ikke så bra, meen så er det jo godt å få en dag som dette innemellom!

I WANT MY LIFE BACK..

overskriften sier vel det meste..
At en person skal klare å ødlegge så mange liv er ufattelig. Vennene mine sier at jeg er sterk, modig og bør være stolt. men greia er at jeg ikke er så sterk som de tror. greit jeg overlevde utøya, men jeg sliter så mye mer enn det folk tror. jeg holder inn alt av følelser for å være den sterke jenta som de tror jeg er. Men nå har jeg fått nok, jeg vil ikke framstå som noe jeg ikke er. Derfor forteller jeg dere dette for å vise hvem jeg er.

Jeg er livredd for alt, på dagen, natten, til og med på skolen. Det er sjeldent jeg føler meg trygg og jeg forbreder meg alltid på det verste. En liten lyd i huset og jeg får den følelsen om å flykte, klarer så vidt å gå til skolen alene fordi jeg er redd noen skal skade meg. jeg vil ha det livet jeg hadde før 22 juli, greit ting var ikke alltid bra da heller, jeg har alltid vært redd, men ikke så redd som jeg er nå. Jeg har en teori om at alt skal ordne seg med årene, men akkurat nå føles det ut som jeg står fast her. Vanskelig for meg å dele dette, for jeg er så opptatt av hva folk synes om meg, men jeg måtte bare fortelle det.


Bak smilet sjules mange hemmeligheter.

MY LIFE


AUF Genser i posten signert av Eskil P og Jens S!


Savne dæ utrolig masse!


GirA på Sommerfestival


Beste!


Skolen med lenaa


10'ende klassingan aw savnes


Spontan tura med den goe synne


Hytta med go pia


finn på sprell med disssse jentan


Dra til sommer hytten vår, med venner og familie

HÆLIG DAG

Idag har jeg vært på skole møte der vi snakket om hvordan skole året mitt skulle bli, jeg har bestemt meg fra før av at jeg skal fulføre skole året. Vi ble enig om at jeg skulle få alle lekser/informasjon på ark og de dagene jeg ikke fikk til å stå  opp på morgenen skulle jeg komme når jeg våknet.

Når jeg kom hjem ringte pappa å lurte på om vi ville være med ut å spise, å det ville vi selfølgelig. Så jeg, pappa og store søsteren min Linn Therese dro på Orion og spiste pizza. Når vi var ferdig å spise så dro jeg å Linn på butikken kjøpte brownies og krem som vi skal spise til Big Brother i kveld. Vi kjøpte også Hvite roser og 2 grav lykter, så vi kunne dra innom graven til emil.


- siv kristin brattgjerd

 

SVAR PÅ SPØRSMÅLSRUNDEN

Hvordan var det å begynne på skolen igjen etter det som hadde skjedd på utøya?
Det er litt blandede følelser der, det var kjempe godt å møte mine venner igjen, bli kjent med den nye klassen og ta tilbake hverdagen. Men jeg sliter veldig med skolen, klarer ikke konsentrere meg og er ikke motivert for noe, så det har vært hardt.

Er du forelsket i noen?
Nei det er jeg ikke.

Hvilken sminke bruker du til vanlig?

Mascara, Foundation, Pudder, Blush og øyenbrynstegner og dipliner


Føler du at du har blitt litt forandret etter utøya?
Nei, Akkurat den samme, kanskje blitt mer stille og rolig.
 
Hvem er din bestevenn?:)
Marte og Synne.
 
Hvilke blogger leser du?
Tcmn, Synnegb og sophieelis.
Men jeg leser og kommenterer mange andre blogger.
 

Favoritt klær?
Jeg går i de klærne jeg føler meg konvertabel i, Ordner meg mere når jeg går på skolen enn når jeg er hjemme.

Hvem er ditt forbilde?
Har hatt et forbilde siden barneskolen å det er bestevenninna mi Marte Eriksen.


Hva hadde du gjort på utøya om du vi ikke hadde vært sammen hele veien?
Jeg vet ikke, jeg satte meg ned og var på vei til å gi opp men du motiverte meg, om du ikke hadde vært sammen med meg, har jeg kanskje ikke har klart det.

Angrer du deg for du dro dit?
ikke i det hele tatt! Det var utrolig fint der! Kjempe gla for at jeg dro.

Kjente du noen som døde på utøya?
Ja, det gjorde jeg.Har du kjæreste eller holder du på med noen?
Nei har ikke Kjæreste og holder ikke på med noen.

Hva gjør du på fritiden?

er med venner, blogger, ser film og tv

Hva liker du å gjøre i helgene?
Filmkveld, fest og slappe av.

Hvor lenge har du kjent Synne?
5 eller 6 år? Haha

Vil du dra tilbake til utøya?
usikker på om jeg klarer det, men har sykt lyst!

Koste du deg på utøya før hendelsen skjedde?
Stor koste meg, hadde det så godt på utøya!


Hvordan var det å møte venner første gang etter utøya?
Det var utrolig godt, snakke sammen, gråte sammen og smile sammen.

Har du eller har du lyst på tatovering?
Har ikke, men har veldig lyst på, men tar ikke før jeg er hunder prosent sikker på at det er det jeg vil.

Hvem av vennene dine snakker du mest med om utøya?
Synne, hun er det som forstår mest og det blir mye snakk om det.

SO HERE I AM, I'M TRYING

Nå er jeg lei alt dette, lei av å gå rundt i huset å sjekke at alle vinduer er lukket, at alle dører er låst, lei av å måtte be noen gå i mot meg når jeg skal gå hjem fra venner, lei av å ikke klare å sove alene.. Har et ønske om at alt skal bli som før igjen, at jeg føler meg trygg i hjemmet mitt og at jeg ikke er avhengig av at noen skal passe på meg fordi jeg er redd. Jeg er lei av at humøret går opp og ned, En dag kan det føles som om ting går rett vei og alt skal gå bra, men uheldig vis finnes det dager der det føles alt går nedover, ingen ting blir bedre at man ikke mestrer noe. En sånn dag har jeg i dag....

Alt var så mye lettere når man var liten, sprang i gresset med håret som flagret i vinden, verden var bare god. Det fantes ikke noe vondt i verden. Har lyst til å være den jenta igjen uten beskymringer da alt var godt å du var trygg. Så ble man eldre, fikk med deg mere som skjedde i verden, det fantes ikke bare gode mennesker i verden som man trodde, man ble redd for å gå alene i mørket, redd for at noen skal gjøre deg og familien din vondt. I sommer fikk jeg se det med mine enge øyne, noe jeg skulle ønske jeg var foruten.

- Siv Kristin Brattgjerd

 

OVERSKRIFT?

Heia!
ble sen blogging idag! Dagen i dag har vært kjempe bra, våknet opp, ordnet meg så dro jeg å Synne på besøk til søsteren hennes Brita. Vi er her enda, siden vi sitter barnevakt for tantebarnet til synne. Sitter å ser på en spennende film, invasjonen heter den, aldri hørt om den, men den gikk på tven så vi måtte bare se den ferdig. vi har også tatt noen høst bilder i dag, her er et av de:

Hva synes du om bilde?
- Siv Kristin Brattgjerd
I AM SMILING

Heia puser!
Nå har jeg ordnet meg å er klar til å fly ut døren, jeg skal nemmelig stå vakt på en bursdagsfest! haha, synes det er artig at jeg ble valgt til noe sånn. Ha en fortsatt fin kveld videre og kos dere masse! minner om spørsmålsrunden HER kom med spørsmål jeg svarer ælig! 


-Siv Kristin Brattgjerd

ASK ME!

Heia alle søte lesere!
Da har jeg tenkt å ta en liten spørsmålsrunde, har du noe du lurer på så slenger du inn noen spørsmål i kommentarfeltet. Kan være hva som helst fra utøya til meg som person, alt! Setter ikke noen frist for når jeg av slutter den, venter heller til jeg har fått en del spørsmål.

gammelt bilde av meg og mine søte!

PS!
sjekk ut bloggen til bestevenninnen min som holdt sammen med meg hele veien på utøya, hun har også spørsmålsrunde på bloggen sin, så hun hadde blitt gla om du kommenterte der også! HER

- Siv Kristin Brattgjerd

2 MÅNDER SIDEN TRAGEDIEN PÅ UTØYA/ OSLO

Heiaa!
for to månder på denne tiden lå jeg, synne og heidi i telte på utøya og ante ingen ting hva dagen skulle bringe. Alt vi hadde i tankene var diskoteket som skulle være på kvelden, vi gledet oss alle sammen til å hoppe inn i fin klærne, sminke oss og ordne håret vårt. Synne kunne fortelle meg masse om diskoteket siden hun hadde vært på øya en gang før, dette var et høydepunkt. ingen viste at dette var dagen vi skulle kjempe for livet..

2 månder etter sliter jeg fortsatt. uansett hvor lyst jeg har til å dra til skolen,gjøre det bra på prøvene og alle innleveringene får jeg det ikke til. jeg eier ikke motivasjon eller konsentrasjon lenger.. i mitt hode er det fortsatt sommerferie, siden jeg ikke fikk brukt den siste tiden av sommerferien på det jeg ville. Men jeg har fortsatt tenkt å prøve så godt jeg kan og kjempe videre!

Leste et innlegg i avisen idag som irriterte med veldig!  Lornts Mørkved  mener det er på tide å tulle med hendelsen som skjedde på utøya. "Avisen har pratet med flere norske komikere som mener det er på høy tid å lage humor av aspekter ved 22. juli-hendelsene, så lenge det gjøres med fingerspitzengefühl." Jeg skjønne ikke greia med å lage humor av det? jeg å sikkert mange flere føler ikke for å sette seg ned å le av en komiker som skal spille skuespill av dette.


Hva synes du, ska de lage tull av det som skjedd på utøya og oslo?
- siv kristin brattgjerd


 

VIL IKKE HATE!

Jeg ser og leser alt jeg kan kommer over om det som skjedde på utøya 22 juli. Jeg er ikke sikker selv på hvorfor jeg gjør det, men jeg har lyst til å finne ut hvorfor og få en forklaring på det hele. Lang tid etter hendelsen brukte de enda bilder av gjerningsmannen på forsiden av alle avisene. Jeg liker det ikke, for det å havne på forsiden er jo egentlig ganske stort, Så hadde gjerningsmannen sett dette hadde han sikkert blitt stolt, han får så mye oppmerksomhet. På denne bloggen kommer jeg til å bruke "gjerningsmannen" istede for å bruke navnet hans, vet ikke hvorfor men jeg føler ubehag av å skrive navne hans.

Så til overskriften " jeg vil ikke hate" Etter alt det han har gjort kan man fort si at man hater gjerningsmannen, men når jeg leste i avisen at han vil bli hatet, ville jeg ikke si det. Selfølgelig hater jeg det han har gjort, men ved å si at jeg hater han sier jeg akkurat det han vil høre, det er ikke en av mine planer. han skal ikke få min oppmerksomhet på den måten. vi må møte hat med kjærlighet! Ta vare på hverandre, hold sammen å bruk tiden på å minnes de som mistet live på utøya 22 juli!- Siv Kristin Brattgjerd

MIN HISTORIE FRA UTØYA

Fredag 22. juli
Jeg, Synne og Heidi hadde vært våken hele natt til fredag, vi lå i telte å bare snakket tull. I rundt 06.00 tiden gikk vi nedover til norsk folkehjelp for foten min hadde blitt mye verre. Jeg hadde blitt stykket av mygg, så foten min var ganske hoven og nesten umulig å gå på, og i løpet av natten hadde det skjedd en allergisk reaksjon så det vokste en stor blemme på foten min. En dame fra norsk folkehjelp la over bandasje så jeg kanskje fikk på meg skoen, men det gjorde jeg ikke.

Jeg og Synne hadde egentlig arbeidsdag på fredagen, vi jobbet i beredskap på utøya. Men siden foten min var hovnet opp, slapp jeg å jobbe, så jeg gikk ned til teltet mitt og prøvde å sove litt. Etter en liten stund kommer Synne kliss blaut inn i telte, hun fortalte at det regnet veldig mye og hvor mye hun hadde jobbet. Jeg syntes litt synd på Synne siden jeg egentlig skulle vært der å hjulpet henne.

Jeg og Synne dro opp i Cafe bygget å lagde oss middag, til middag var det kjøttkaker i brunsaus med potetmos og grønnsaker. Etter maten gikk vi ned til teltet igjen, kort tid etter kommer Christoffer Schiøll fra Sør- Trøndelagpå besøk, han legger seg sammen med oss, vi ligger og prater i en stund før vi bestemmer oss for å dra ut til kiosken en tur for å kjøpe oss noe godt.

Når vi kom ut av teltet kom det en gutt bort til oss og sa "Det blir møte i storsalen, det har vært en bombe på regjeringskvartalet" alle ble stille, sto og tenkte litt for oss selv. Det var jo bra at vi var trygge, at ingen av oss var i Oslo.  Jeg, Heidi, Synne og Christoffer gikk sammen opp til storsalen. Det var Tonje og Eskil Pedersen som ledet møte. På det møte sa de at det hadde vært en bombe på regjeringskvartalet, men de viste ikke om den var laget med vilje eller om det var en feil og var med uhell. De sa også at vi er trygge på utøya, dette er den tryggeste plassen vi kan være på nå. De fortalte at det var nesten ingen på jobb siden bomben gikk av rundt 15.30. Vi fikk også vite at Jens Stoltenberg var uskadd. Ingen viste hvor stort omfanget var. Folk gråt, de var redd for at deres venner og kollegaer var skadde, så vi fikk et råd om å ringe til de vi kjente som var i Oslo. Vi fikk også et råd om å ringe foreldrene våre å si at alt var bra med oss og at vi var trygge.

Jeg, Synne og Heidi gikk ut og satte oss ned på en benk utenfor Hovedhuset. Heidi og Synne ringte foreldrene sine, mens jeg ventet på å få låne telefonen til Synne siden jeg ikke hadde penger på korte. Moren til Synne fortalte at det så ut som en krigs sone i Oslo, vinduer mange kvartal unna var knust, og det datt papir ark ned ut av vinduene, det var en bombe, en planlagt bombe. Jeg fikk rask en tanke om at dette var en som holder med frp og er helt uenig med ap og at dette var et angrep mot arbeiderpartiet. Når Synne var ferdig å snakke med moren sin lånte jeg telefonen, jeg ringte mamma flere ganger men fikk ikke svar, tilslutt ringte jeg pappa, han tok telefonen med engang. Jeg spurte om han hadde sett nyhetene og han sa at han satt å så på nå. Han fortalte meg litt hva de sa. Jeg sa at jeg hadde det bra og gledet meg til å komme hjem. Når jeg var ferdig å snakke med han sende jeg melding til mamma og sa at alt gikk bra med meg, vi er trygge osv.

Vi gikk inn til storsalen igjen for å se på nyheter fra Oslo, Mens det holdt på å lastet satt vi tre å snakket om at "tenk om det kommer noen hit for å skade oss", "tenk om det hadde en sammenheng mellom det som skjedde i oslo og at vi er på utøya". Men vi tenkte at det skjer ikke noe her, her er vi trygge. Jeg satt og tenkte for meg selv at det kommer til å skje noe her også. Noen sekunder senere hører vi skudd. Folk får panikk, vi begynner å løpe, alle sammen. 

Jeg, Synne og Heidi løper inn i lille salen som er rett over storsalen, men han skyter rett utenfor, vi må komme oss bort. Vi løp ut til storsalen igjen. En gutt ropte "bort fra vinduene, legg dere på gulvet" vi la oss ned, kravlet bortover gulvet og ut døren. Vi stoppet opp i gangen mellom storsalen og kjøkkenet sammen med masse folk. Vi var redde, folk gråt. Vi Sto der i ca 1 minutt, holdt sammen. Tankene braste igjennom hodet "hva skjer, hva gjør vi nå, dør vi?" vi måtte komme oss vekk, vi løp ut i kjøkkenet. Noen ropte "Løp ut!". folk gjorde som han sa, de løp ut, men jeg ville ikke, Tenk om det var flere? Synne sa vi må ut, men jeg sa "nei, ikke ut, vi kan ikke" og presset oss inn igjen, Heidi sprang ut, men vi var inne.

Men så hørte vi skudd inne eller veldig nært, vi måtte komme oss ut, vi løp ut sammen med mange andre, vi løp til en ute do, der møtte vi en jente. Hun var skutt, hun hadde blod i ansiktet og det rant nedover, da skjønte vi alvoret. Folk ropte det ligger fem stykker død på veien, løp! En gutt sa at dette var ikke sant, dette var tull, men en gutt foran meg hadde masse blod på ryggen og sa "hvem faen sitt blod er dette da, detter er ikke tull"

vi løp inn i skogen, over trær som lå på bakken, ned en bratt bakke. Det regnet, vi hadde ikke sko på og det var veldig bratt. Vi kom ned på en sti "kjærlighet stien" der møtte vi masse andre folk. En gutt kom bort til meg og sa "bli med meg tilbake, det er jo politiet som skyter, det er bare en øvelse", huske ikke hva jeg sa til han, men jeg løp videre. Vi møtte også på Andrine, hu hadde panikk som alle andre, vi prøvde å få henne med oss, men hun ville ikke. Vi måtte løpe videre. Vi kom ned til vannet, det var veldig gjørmete og folk datt, blant annet Synne, men hun fikk seg raskt på fotene igjen. Synne så fergen kjøre i vannet, hun sa til meg "yes, nå blir vi reddet, den båten skal vi på!" jeg ble veldig gla, dette skulle vi overleve.  Vi klatret videre på noen berg, en jente foran meg sa ? pass på, det er glatt på steinene?.

Fergen kom aldri.. jeg mistet motet.
Når vi kom fram til et gjemmested møtte vi kanskje 15- 20 andre ungdommer. De gråt og var redde. Folk prøvde å ringe politiet men vi kom ikke igjennom. Folk snakket i telefonen, men vi ba de om å være stille. "slå av lyden på mobilen, ta av fargerike klær" noen gjorde som vi sa, ikke alle.. 

Vi satt der i en liten stund, holdt sammen, prøvde å roe ned folk. Det kom en jente bort til Synne, hun lurte på om hu kunne ringe til Faren sin, selvfølgelig fikk hun lov til det. Hun snakket om skytingen på utøya, men han skjønte ikke det hun sa. Hu måtte legge på, hun lånte en melding der hun skrev "ring politiet! Elsker dere". Vi fikk øye på et helekopter, enda en gang sa Synne at vi er blitt reddet, men helikopteret kjørte bare rundt øya, det var ikke her for å redde oss.

Skuddene kom nærmere, nå dør vi.  Vi så en ro båt kanskje 200 meter unna oss, var de her for å redde oss "Hvem er det på den båten, er det noen som skal skade oss"Spørsmålene braste gjennom hode. Men svare kom fort, dette var en gjeng med auf`ere han mannen i politiuniform skøyt mot båten, han var ikke langt unna oss. En mann kom løpende i skogen, vi viste hvem det var, en auf`er kledd i grønt for og ikke være synlig. Han forklarte oss hvor han mannen som skøyt var og at han ikke var langt unna. Han løp bort igjen. Etter noen få minutter ropte noen. Han kommer! Vi hoppet i vannet i panikk, jeg hadde på meg en stor hettegenser og en stor joggebukse, jeg ble trukket under vann, jeg kom meg fort opp igjen, da så jeg at Synne sto igjen på berget, aldri i livet om jeg skulle dra fra henne.

 Jeg gikk opp igjen, snakket med hun om å svømme over. Jeg tok av meg de store klærne å det samme gjorde hun. Så svømte vi i lag. Under veis "lærte" hun meg en bedre måte å svømme på så det gikk fortere å svømme. Vi Stoppet opp, tok av oss sokker og singletter. Vi så oss aldri tilbake, tenk om han var der. Vi byttet også mellom å svømme på rygg og mage for og ikke bli så klar. Vi snakket sammen mens vi svømte, hu sa til meg  "vi overlever, vi har englevakt" vi følte oss veldig trygge nå. Vi så folk på den andre siden, de gikk i båtene sine, endelig nå kommer det folk og redder oss. Jeg fikk vinket en båt til oss, han kasten redningsvester til oss, vi fikk 2 stykker. Så kjørte han. Det var en gutt og en jente som svømte litt lengre bak oss, vi fant ut at de kunne få den andre redningsvesten så jeg og Synne kunne dele den andre. Kort tid etter fikk jeg vinket en annen båt mot oss, vi klatret opp bade stigen på båten. Vi ba han om å kjøre oss inn mot land. Fra båten kunne vi se gjerningsmannen stå på gjemme stede vårt. Vi hadde sykt flaks og hadde svømt i rett tid. Når vi kom på bryggen sto det folk der for å hjelpe oss, vi begynte å gråte, vi gråt og gråt. Det bare fosset ned. Noen lånte bort jakker til meg og Synne. Alle ville hjelpe!

Vi ble fulgt opp til Utvika camping, der får vi mat, drikke, ullpledd og noen lånte til og med bort sine egne sokker til ungdommen. Jeg og Synne får låne en telefon fra en dame som jobbet i kiosken. Synne ringer hjem og gråter mens hun fortalte om det som hadde skjedd, det var forferdelig å høre på. Etter en stund var det min tur til å ringe hjem. Jeg gråter og forteller mamma de som hadde skjedd, hva jeg hadde sett og hørt. Jeg huske ikke så mye fra samtalen men husker jeg sa at jeg ikke hadde noe mobil lenger siden vi hadde kastet dem fra oss før vi svømte.

Det kommer en bil med frivillige som kjører meg, Synne og en annen jente til en Esso stasjon litt lengre bort. Der ble vi bedd om å skrive ned navn og fødsels nummer. Jeg husker jeg syntes dette var ekkelt, jeg satt og skrev på et ark at jeg hadde overlevd.  

De kommer en mann og sier at vi skal bli kjørt til Sundvollen hotell, jeg, Synne og noen andre setter oss i en bil og er en av de første som kommer til hotellet. Der måtte vi også skrive ned navn og fødsels nummer. Vi fikk varme dyner fra de som jobbet der. Det kom flere og flere folk med tiden. Etter mage timer fikk vi klær fra Kapphal og gratis mat fra hotellet. Vi spiste mat selv om matlysten ikke var så stor. Vi fikk også låne telefoner fra hotellet så vi kunne ringe hjem. Mamma og Trym var på vei i bil Fra Levanger til oslo. farmor og Onkel kom fra Tønsberg for å hent meg, så jeg kunne sove der i stede for på hotellet. Synne viste ikke helt om hu ville bli med, for hun ville se om det kom flere kjente og for å høre mere informasjon. Men bestemte seg med tiden at hun ville være med allikevel. Vi ventet en liten stund så kom de å hentet oss. På den tiden hadde Heidi også kommet til hotellet, det var sykt godt å se hun igjen, vi trodde ikke hun hadde klart seg!

Så tok vi forvell med Heidi og ble kjørt til Tønsberg, vi gikk for å sove med en gang. Dagen etter hadde mamma og trym kommet, var utrolig godt å se dem igjen! Vi ble en stund før vi kjørte hjem til Levanger.

Jeg er sykt takknemmelig for all hjelpen vi fikk, Tusen takk!


meg og bestevenninnen min synne

- Siv Kristin Brattgjerd

EN BLOGG OM UTØYA


Heia alle sammen!
Mitt Navn er Siv Kristin å var en av de som var på utøya 22/7/11. På denne bloggen har jeg blant annet tenkt å dele min historie med dere og alle tanker og følelser etter hendelsen på utøya. Jeg håper og tror jeg kommer til å bruke mye tid på denne bloggen, siden det surrer masse tanker etter det tragiske som har skjedd. Historien min kommer vell i løpet av morgen dagen. Så da håper jeg dere følger min blogg om gjerne kommer med kommentarer

.

- Siv Kristin Brattgjerd

Image and video hosting by TinyPic +Venneforespørsel

Jeg er en jente på 17 år, Bor på Levanger sammen med min mor og 3 søsken. Grunnen til at jeg startet bloggen min var fordi at jeg var på utøya og jeg ville ha en plass å skrive ned tanker og følelser i tiden etter på. Men utøya er ikke et tema i alle innleggene, bruker den også som en hverdagsblogg.

>